Opleiding Kijken voorbij gedrag

 545,00 incl. btw

Tweedaagse verdiepingsopleiding over het kijken achter het gedrag van kinderen

Kijken voorbij het gedrag van kinderen

Ontdek een nieuwe dimensie van het werken met kinderen en laat je inspireren door de praktische en boeiende opleiding: "Kijken voorbij het gedrag van kinderen." Deze twee ervaringsgerichte bijeenkomsten zijn ontworpen voor iedereen die gepassioneerd is over het begrijpen van kinderen op een dieper niveau dan enkel hun gedrag.

In deze opleiding reiken we je een unieke bril aan, de talentenbril, waarmee je voorbij oppervlakkig gedrag kunt kijken en de echte kern in elk kind kunt ontdekken. Vanuit de principes van positieve psychologie en waarderende benadering, zullen we samen de vijf cruciale gebieden verkennen: Talent, Goed voelen, de Kring, Veiligheid en Veerkracht.

Deze tweedaagse opleiding geeft je inzicht in de diepere drijfveren van kinderen, waardoor je in staat bent om hen te versterken van binnenuit. Het is de sleutel tot het wakker maken van de ware kern van elk kind.

Deze nieuwe opleiding is vanuit de praktijk ontwikkeld voor degenen die willen begrijpen hoe we op een dieper niveau contact kunnen maken met kinderen, zodat hun gezonde ontwikkeling kan gedijen.

De opleiding volgt drie sporen om jouw begrip en vaardigheden te versterken:

  1. Jouw Eigen Spoor: Verken je eigen talenten en ontdek hoe je vanuit jouw authentieke zelf van betekenis kunt zijn voor de kinderen die je ontmoet.

  2. Toepassing in de Praktijk: Leer hoe je deze benadering kunt integreren in je dagelijkse werk met kinderen.

  3. De Kring om het Kind: Ontdek hoe je de omgeving rondom een kind kunt betrekken in het proces van kijken voorbij gedrag.

Het vereist een verandering in attitude om voorbij gedrag te kunnen kijken, en dat is precies wat we in deze opleiding oefenen. We helpen je om steeds de juiste richting te kiezen bij het begeleiden van kinderen en de mensen om hen heen. Je krijgt handvatten om de kring rondom een kind te begeleiden in dit waardevolle proces.

Natuurlijk staat de focus op talenten en hoe ze zich manifesteren centraal gedurende de opleiding. Je zult niet alleen leren over talenten, maar ook over hoe je ze in de praktijk kunt herkennen, en zelfs wat er gebeurt wanneer talenten in overdrive gaan.

Laat je meenemen in onze bewezen aanpak die zowel praktisch als wetenschappelijk gefundeerd is, gebaseerd op positieve psychologie en de waarderende benadering. We gaan dieper in op jouw eigen praktijkvragen en situaties, als je die hebt, zodat je de opgedane kennis direct kunt toepassen.

Voor wie is deze opleiding geschikt?

  • Leerkrachten, kindercoaches, kinderpsychologen, logopedisten, intern begeleiders, pedagogisch medewerkers, directeuren in het basisonderwijs en meer.

  • Professionals die hun vaardigheden willen verdiepen en verder willen kijken dan het gedrag van kinderen, ouders en leerkrachten.

  • Mensen die kinderen willen begeleiden bij hun gezonde ontwikkeling door te bouwen op hun aanwezige talenten.

  • Begeleiders die ruimte willen creëren voor kinderen om hun unieke identiteit te ontwikkelen, zonder dat aangepast gedrag deze ontwikkeling belemmert.

  • Mensen die willen onderzoeken hoe de omgeving, de context en de mensen in de kring rondom een kind een positieve bijdrage kunnen leveren aan hun gezonde groei.

  • Iedereen die dieper inzicht wil krijgen in de impact van kijken voorbij gedrag en zich wil richten op interventies die daarop gebaseerd zijn.

  • Professionals die hun attitude willen versterken om te werken vanuit de waarderende benadering.

Deze tweedaagse is een vervolgopleiding - je kunt je daarom alleen aanmelden als je eerder de tweedaagse Talentgedreven Werken met Kinderen of de opleiding tot Kindertalentenfluisteraar hebt gevolgd.

Een extra voordeel is dat deze opleiding naadloos aansluit bij onze tweedaagse vervolgopleiding "Trauma en Hechting." Beide trajecten vullen elkaar perfect aan, en je kunt zelf kiezen welke je als eerste wilt volgen.

Zoals jullie gewend zijn van mijn opleidingen, combineert ook dit traject een praktische benadering met een solide wetenschappelijke basis in de positieve psychologie en de waarderende benadering. We gaan dieper in op vraagstukken die rechtstreeks voortkomen uit jouw eigen praktijk, dus breng mee waar je aan wilt werken!

Klaar om voorbij het gedrag van kinderen te kijken? Schrijf je vandaag nog in en ontdek hoe jij de kinderen in jouw praktijk nog krachtiger kunt ondersteunen!

Praktisch

Deze tweedaagse is een vervolgopleiding – je kunt je daarom alleen aanmelden als je eerder de tweedaagse Talentgedreven Werken met Kinderen of de opleiding tot Kindertalentenfluisteraar hebt gevolgd.

Locatie: Langbroek / Driebergen

Begeleiding: Els Pronk

Kosten: €545,- incl. 21% btw, incl. koffie, thee en lunches.

Tijden: De dagen starten om 9.30 uur, met inloop vanaf 9.15 uur, tot 17 uur.

Extra informatie

Data

22 april & 27 mei 2024, 23 september & 21 november 2024